Matematik

Tangenthældning = -3

26. november 2007 af DGS81 (Slettet)
Ja, så er jeg sku kørt fast igen. håber en venlig sjæv bær over med mig igen! =)

En funktion er givet ved: f(x)=x^2+(1/x), x>0

a: bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f, hvor tangenthældningen er -3

jeg har så udrefnet f'(x)= 2x+(-1/x^2)

herefter har jeg sat f'(x)=-3 og fået x=-1 V x=1/2

og da vi ved at x>0 kan vi udelukke x=-1. så har jeg altså x kordinatet men mangler y kordinatet, jeg vil jo så udregne diskreminanten til f(x) og så tage y kordinatet fra toppunkts formlen, MEN jeg kan ikke komme frem til hvilken tal jeg skal sætte ind i d=b^2-4ac

er jeg på rette vej ? og kan nogen give mig det sidste skub ?

Mvh
Morten

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2007 af ibibib (Slettet)

y = f(1/2) = (1/2)²+1/(1/2) = ...

Svar #2
26. november 2007 af DGS81 (Slettet)

jeg er ikke lige istand til at gennemskue hvad det er du har regnet der....

Mvh
Morten

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2007 af ibibib (Slettet)

Jeg har udregner f(1/2) ved at sætte x=1/2 ind på x's plads i regneforskriften.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2007 af mathon

"herefter har jeg sat f'(x) = -3" og burde have tilføjet x>0
"og fået x=-1 v x=1/2", hvorfor

x = -1 må forkastes.

dvs. x = 1/2

koordinatsættet til det punkt på grafen for f, hvor tangenthældningen er -3
er
således (1/2;f(1/2)) = ((1/2;(1/2)^2+(1/(1/2))) = ((1/2;9/4) = (0.5;2.25)

Svar #5
26. november 2007 af DGS81 (Slettet)

perfekt, det er klart det er jo ikke en parable så y er selvfølgelig bare at sætte ind i formlen.

mange tak for hjælpen og undskyld misforståelsen!

Mvh
Morten

Skriv et svar til: Tangenthældning = -3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.