Fysik
Fysik
14. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg er virkeligt lost.
Jeg får at vide de stationære tilstande for hydrogenlignende ioner, hvor kun en elektron kredser om den positive atomkerne, har energierne
E(n)=-((13,6eV/n^2)*(Z^2))
hvor Z er protontallet og n er nummeret på den stationære tilstand.
Fotoner fra nogle af overgangene i He+-ionen til den stationære energitilstand med n = 2 har samme energi som fotoner fra overgang i hydrogenatomet.
Jeg skal nu vise at dette gælder for overgangen fra tilstanden n=4 til tilstanden n=2 i He+ ionen.
Har forsøgt at stille dem op så trækker dem fra hinanden men er ikke sikker på det er sådan det skal gøres. Håber nogen har en god ide.
Desuden får jeg at vide exciterede He+ ioner kan udsende fotoner med bølgelængden 656 nm.
Jeg skal så bestemme energien af disse fotoner hvis det kan hjælpe.
(Kan heller ikke lave denne)
Jeg får at vide de stationære tilstande for hydrogenlignende ioner, hvor kun en elektron kredser om den positive atomkerne, har energierne
E(n)=-((13,6eV/n^2)*(Z^2))
hvor Z er protontallet og n er nummeret på den stationære tilstand.
Fotoner fra nogle af overgangene i He+-ionen til den stationære energitilstand med n = 2 har samme energi som fotoner fra overgang i hydrogenatomet.
Jeg skal nu vise at dette gælder for overgangen fra tilstanden n=4 til tilstanden n=2 i He+ ionen.
Har forsøgt at stille dem op så trækker dem fra hinanden men er ikke sikker på det er sådan det skal gøres. Håber nogen har en god ide.
Desuden får jeg at vide exciterede He+ ioner kan udsende fotoner med bølgelængden 656 nm.
Jeg skal så bestemme energien af disse fotoner hvis det kan hjælpe.
(Kan heller ikke lave denne)
Svar #1
19. februar 2003 af Anja (Slettet)
udregner de to overfor hinanden:
H (Z=1): E(2)-E(1)=13,6eV(-(1^2/2^2)-(-(1^2/1^2)))=13,6eV(1-1/4)= 13,6eV(3/4)
He (Z=2): E(4)-E(2)=13,6eV(-(2^2/4^2)-(-(2^2/2^2)))=13,6eV(1-1/4)=13,6eV(3/4)
De to resultater er ens.
Vi kender formlen E=h*f omskrives til E=(h*c)/lambda, h=Plancks konstant=6,63E-34[J*s] (dette er det samme som 6,63*10^(-34) [J*s]) og c=lysetshastighed=3E8 [m/s]
med denne finder vi E=303E-21 [J] ved som angivet 656E-9 [m]
hvis du skal angive denne i eV, er 1 eV=1,602E-19 [J]
Håber det kan hjælpe dig på vej!
ellers spørg gerne igen.
Skriv et svar til: Fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
