Matematik
Opgaver om komplekse tal!
27. november 2007 af
uksomi (Slettet)
Hej jeg har problemer med opgaver der lyder:
Betragt det komplekse tal z0=2*e^(i(pi/6))
a) bestem det komplekse tal w=z0^4 både på polær form og formen x+iy (x og y er den del af reelle tal)
b) bestem samtlige komplekse tal z, der løser 4. grads ligningen:
z^4=w
og skitser tegningen
Hvordan kan man løse disse opgaver?
Betragt det komplekse tal z0=2*e^(i(pi/6))
a) bestem det komplekse tal w=z0^4 både på polær form og formen x+iy (x og y er den del af reelle tal)
b) bestem samtlige komplekse tal z, der løser 4. grads ligningen:
z^4=w
og skitser tegningen
Hvordan kan man løse disse opgaver?
Svar #1
27. november 2007 af peter lind
Brug at (a*b)^n = a^n*b^n, (a^x)*n = a^(xn) og e^(ki) = cos(k)+i*sin(k)
Svar #3
28. november 2007 af sigmund (Slettet)
#2,
De to første er fundamentale potensregneregler. Den tredje er den såkaldte Eulers formel, der angiver sammenhængen mellem den komplekse eksponentialfunktion og de trigonometriske funktioner sinus og cosinus.
De to første er fundamentale potensregneregler. Den tredje er den såkaldte Eulers formel, der angiver sammenhængen mellem den komplekse eksponentialfunktion og de trigonometriske funktioner sinus og cosinus.
Skriv et svar til: Opgaver om komplekse tal!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
