Kemi
Kemisk ligevægt
28. november 2007 af
ninjasani (Slettet)
vi betragter følgende reaktion ved 700grader Celcius:
SO2(g) + NO2(g) --><--(begge veje) SO3(g) + NO(g)
I et forsøg findes ved ligevægt ved 700oC følgende koncentrationer:
[SO2] = 9,0* 10-4M; [NO2] = 1,0*10-4M; [SO3] = 3,0*10-4M; [NO]=2,7*10-3M
Jeg vil nu gerne beregne ligevægtskonstanten Kc ved 700oC?
Alt hjælp er velkommen!
SO2(g) + NO2(g) --><--(begge veje) SO3(g) + NO(g)
I et forsøg findes ved ligevægt ved 700oC følgende koncentrationer:
[SO2] = 9,0* 10-4M; [NO2] = 1,0*10-4M; [SO3] = 3,0*10-4M; [NO]=2,7*10-3M
Jeg vil nu gerne beregne ligevægtskonstanten Kc ved 700oC?
Alt hjælp er velkommen!
Svar #1
28. november 2007 af ninjasani (Slettet)
Hvordan gør jeg det? Hver søde at hjælpe da jeg ellers ikke kan komme videre...:(
Svar #2
28. november 2007 af *CS* (Slettet)
Sætter dem ind i din ligevægtsbrøk :-)
A+B--><--C+D
Kc = C*D/(A*B)
Så burde du selv kunne indsætte tallene ;-P
A+B--><--C+D
Kc = C*D/(A*B)
Så burde du selv kunne indsætte tallene ;-P
Skriv et svar til: Kemisk ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
