Kemi
Mere kemisk ligevægt
28. november 2007 af
ninjasani (Slettet)
vi betragter følgende reaktion ved 700oC:
SO2(g) + NO2(g) --><--(begge veje) SO3(g) + NO(g)
I et forsøg haves følgende koncentrationer:
[SO2] = 1,0* 10-4M; [NO2] = 1,0*10-4M; [SO3] = 5,0*10-4M; [NO]=5,0*10-4M
Er reaktionen nået til ligevægt? – hvis nej, i hvilken retning går reaktionen?
I et andet forsøg haves ved start følgende koncentrationer:
[SO2] = 9,0* 10-4M; [NO2] = 1,0*10-4M; [SO3] = 3,0*10-4M; [NO]=2,7*10-3M
Bestem [SO2], [NO2], [SO3] og [NO] når ligevægten er indtrådt.
Beregn Kc for følgende reaktion:
SO3(g) + NO(g) ? SO2(g) + NO2(g)
Vil gerne have svar på det hele, men svar på et enkelt er også en stor hjælp:)
På forhånd tak!
SO2(g) + NO2(g) --><--(begge veje) SO3(g) + NO(g)
I et forsøg haves følgende koncentrationer:
[SO2] = 1,0* 10-4M; [NO2] = 1,0*10-4M; [SO3] = 5,0*10-4M; [NO]=5,0*10-4M
Er reaktionen nået til ligevægt? – hvis nej, i hvilken retning går reaktionen?
I et andet forsøg haves ved start følgende koncentrationer:
[SO2] = 9,0* 10-4M; [NO2] = 1,0*10-4M; [SO3] = 3,0*10-4M; [NO]=2,7*10-3M
Bestem [SO2], [NO2], [SO3] og [NO] når ligevægten er indtrådt.
Beregn Kc for følgende reaktion:
SO3(g) + NO(g) ? SO2(g) + NO2(g)
Vil gerne have svar på det hele, men svar på et enkelt er også en stor hjælp:)
På forhånd tak!
Svar #1
28. november 2007 af Mester_Bean (Slettet)
1) opstil reaktionsbrøken og sammenlign den med ligevægtsbrøken (får du ikke denne oplyst?)
Svar #2
28. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Bestem K ved deltaG = -R*T*ln K og udregn reaktionsbrøken (som nævnt i #1). Sammenlign.
Skriv et svar til: Mere kemisk ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
