Matematik
ligninger
30. november 2007 af
Aichen (Slettet)
en opg jeg virkelig ikke kan finde ud af
en ligning er givet ved f(x)=10^0*a^x, hvor x er dybden, og for en bestemt og klar sø er lysintensiteten 16 i 5 meters dybde.
man skal bestemme ''a''
så skal man bestemme den dybde der svarer til 2.1
man skal bestemme halveringskonstanten ''f''
og til sidst hvad fortæller ''a'' om, hvordan lysintensiteten aftager med voksende dybde i søen
en ligning er givet ved f(x)=10^0*a^x, hvor x er dybden, og for en bestemt og klar sø er lysintensiteten 16 i 5 meters dybde.
man skal bestemme ''a''
så skal man bestemme den dybde der svarer til 2.1
man skal bestemme halveringskonstanten ''f''
og til sidst hvad fortæller ''a'' om, hvordan lysintensiteten aftager med voksende dybde i søen
Svar #1
30. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
Indsæt x=5 og f(x)=16 i ligningen og isoler a.
En halveringskonstant er givet ved T(½) = log(½)/log(a).
En halveringskonstant er givet ved T(½) = log(½)/log(a).
Skriv et svar til: ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
