Matematik

Tre-trins-reglen.

02. december 2007 af Frederikke90 (Slettet)
Løs funktionen f(x) = 1/x

delta y = f(x+h)- f(x)
= (1/x+h)-1/x
= ??

Er gået helt i stå..
HJÆLP!

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af mathon

1)
f(xo+h) - f(xo) = 1/(xo+h) - 1/xo = (xo-(xo+h))/((xo(xo+h)) = -h/((xo(xo+h))

2)
(f(xo+h)-f(xo))/h = [-h/((xo(xo+h))]/h = -1/((xo(xo+h))

3)
for h -> 0
limes (f(xo+h)-f(xo))/h = -1/((xo(xo+h)) --> -1/xo^2

Skriv et svar til: Tre-trins-reglen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.