Fysik
tyngdekraft og opdrift
02. december 2007 af
pigen1989 (Slettet)
Et isbjerg er 4-x3m i grundplan og 20 m højt. Massefylden er for is 900 kf/m3 ogfor havvand 1030 km/m3
a) beregn tyngekraften på isbjerget
b) hvor stor dybde skal isbjerget ned i for at opdriften er lige så stor?
angående det med tyngdekraften så er det m*g (tyngdeaccelerationen)
er det så ikke 900*9,82?
og hvad med det andet spørgsmål
a) beregn tyngekraften på isbjerget
b) hvor stor dybde skal isbjerget ned i for at opdriften er lige så stor?
angående det med tyngdekraften så er det m*g (tyngdeaccelerationen)
er det så ikke 900*9,82?
og hvad med det andet spørgsmål
Svar #2
02. december 2007 af kaspx (Slettet)
Beregn først massen af isbjerget:
m = m_fylde * V ; V = A * h
Dernæst beregner du tyngdekraften:
F = m * g
m = m_fylde * V ; V = A * h
Dernæst beregner du tyngdekraften:
F = m * g
Svar #3
02. december 2007 af kaspx (Slettet)
Mht. til spørgsmål 2:
F_op = rho_havvand * A * h * g
F_op = F_tyngde
h = F_tyngde / (mfylde_havvand * A * g)
F_op = rho_havvand * A * h * g
F_op = F_tyngde
h = F_tyngde / (mfylde_havvand * A * g)
Skriv et svar til: tyngdekraft og opdrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
