Matematik
ligning for tangent bestemmes
02. december 2007 af
rosiette (Slettet)
er en smule forvirret...en funktion er givet og jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (3, f(3))
f(x) = x^3 + x^2 - 5x + 3
har differenterer den til 3x^2 +2x-5
så har jeg brugt formlen y-yo = a( x-xo)
y= f`(3) * (x-3) + f`(3)
f(3)= 3^3 + 3^2 -5 = 31
f`(x) 3*3^3 + 2*3^2-5 = 94
y= 94*(x-3) +31
y= 94x-251
kan det være rigtigt? eller hvor er det jeg laver det forkert ?
f(x) = x^3 + x^2 - 5x + 3
har differenterer den til 3x^2 +2x-5
så har jeg brugt formlen y-yo = a( x-xo)
y= f`(3) * (x-3) + f`(3)
f(3)= 3^3 + 3^2 -5 = 31
f`(x) 3*3^3 + 2*3^2-5 = 94
y= 94*(x-3) +31
y= 94x-251
kan det være rigtigt? eller hvor er det jeg laver det forkert ?
Svar #1
02. december 2007 af peter lind
f(3) = 3^3+3^2-5*3+3
f'(3) =3*3^2+2*3 -5
Tangentligningen er også
y = f'(3)*(x-3) + f(3) men dert er formodentlig blot en skrivefejl at du har f'(3) i stedet for f(3) til slut
f'(3) =3*3^2+2*3 -5
Tangentligningen er også
y = f'(3)*(x-3) + f(3) men dert er formodentlig blot en skrivefejl at du har f'(3) i stedet for f(3) til slut
Svar #3
02. december 2007 af janko (Slettet)
f(x) = x^3 + x^2 - 5x + 3
f(3) = 3^3 + 3^2 - 53 + 3 = 24
f´(x) = 3x^2 +2x -5
f´(x) = 3*3^2 +2*3 -5 = 28
ligngen er y = 28x + b
og du kender nu røringspunkterne x=3 og y=f(3)=24
24=28*3 +b
b=-60
y=28x - 60
f(3) = 3^3 + 3^2 - 53 + 3 = 24
f´(x) = 3x^2 +2x -5
f´(x) = 3*3^2 +2*3 -5 = 28
ligngen er y = 28x + b
og du kender nu røringspunkterne x=3 og y=f(3)=24
24=28*3 +b
b=-60
y=28x - 60
Skriv et svar til: ligning for tangent bestemmes
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
