Matematik

tangentens ligning

02. december 2007 af royal-chika (Slettet)
Nogle der kan løse denne opgave?

Grafen for funktionen med forskrift:

f(x) = x^2 - 6x + 8

har en tangent t med stigningstal -4.

1) bestem ved håndkraft en ligning for tangenten t?

tangenten skærer koordinatsystemets akser i to punkter som betegnes A og B.

2)bestem arealet af trekant AOB, hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af mathon

f(x) = x^2 - 6x + 8

f'(x) = 2x-6

f'(xo) = 2xo-6 = -4

2xo-6 = -4, hvoraf xo beregnes:

f(xo) = yo beregnes

tangentligning:
y-yo = f'(xo)(x-xo), som du reducerer
til formen

y = ax + b

Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.