Matematik
Rødder
02. december 2007 af
Matersvært (Slettet)
1)7v27/v3
2)v6v150
3)v216-v150
4)v45+v80/v5
5)(v7-v3)(v7+v3)
Kan simpelthen ikke finde ud af det?
løses via potensregler?
2)v6v150
3)v216-v150
4)v45+v80/v5
5)(v7-v3)(v7+v3)
Kan simpelthen ikke finde ud af det?
løses via potensregler?
Svar #2
02. december 2007 af Teazy (Slettet)
7.rod(27)/sqrt(3)
7.rod(3^3)/sqrt(3)
(3^3)^(1/7)/3^(1/3)
3^(3/7)/3^(1/3)
3^(9/21)/3^(7/21)
3^2/21
benyt at, n'te rod af x = x^(1/n)
7.rod(3^3)/sqrt(3)
(3^3)^(1/7)/3^(1/3)
3^(3/7)/3^(1/3)
3^(9/21)/3^(7/21)
3^2/21
benyt at, n'te rod af x = x^(1/n)
Svar #3
02. december 2007 af Teazy (Slettet)
i henhold til dit andet indlæg, hvor du skriver at der kun må indgå en kvadratrod, kan ovenstående skrives om til
3^(2/21) = 21.rod(9)
3^(2/21) = 21.rod(9)
Skriv et svar til: Rødder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
