Matematik

Ligninger.

03. december 2007 af Marlene1991 (Slettet)
/ = brøkstreg

a)

(2-x)/(x+2) = (x+3)/(3-x)+6

b)

(8/x^2)-(8/x) = 6

c)

(2x^2-6x+16)/(x^2+5x-2) = (2x+4)/(x+4)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af dnadan (Slettet)

Hvad har du selv forsøgt med?:)

Svar #2
03. december 2007 af Marlene1991 (Slettet)

Kan ikke få det til at passe med det som det bliver når man regner efter i Mathcad. Så har mere eller mindre opgivet efter at have prøvet på flere måder.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2007 af dnadan (Slettet)

(2-x)/(x+2) = (x+3)/(3-x)+6
Gang overkors:
(2-x)*(3-x)=(x+3)*(x+2)+6*(x+2)*(3-x)

Prøv at gange ind i parenteserne og løs den andengradsligning der forekommer(husk at lave den om til den reducerede form: ax^2+bx+c=0)

Svar #4
03. december 2007 af Marlene1991 (Slettet)

Kan ikke helt få det til at passe igen..
Så får jeg
(6-2x-3x-x^2)=x^2+2x+3x+6+18x+12x)

Kan det passe efter at have ganget ind i parenteserne ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2007 af dnadan (Slettet)

(2-x)*(3-x)= 6-2x-3x+x^2=6-5x+x^2

(x+3)*(x+2) = x^2+2x+3x+6= x^2+5x+6 (som du rigtigt nok skriver)

men prøv lige og ta' et kig på sidste led:
6*(x+2)*(3-x)

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2007 af mathon

opgave 1.
se
http://www.peecee.dk/index.php?id=82604

Svar #7
03. december 2007 af Marlene1991 (Slettet)

Det forstår jeg ikke.. Hvor får du alle de = fra? Det sidste led står jo ingen steder ?

Svar #8
03. december 2007 af Marlene1991 (Slettet)

Okay.. Jeg er med ang. opgave 1...

Svar #9
03. december 2007 af Marlene1991 (Slettet)

Så er der bare de sidste 2 jeg stadig ikke kan få til at passe..

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. december 2007 af mathon

b)
se
http://peecee.dk/index.php?id=82629

Svar #11
03. december 2007 af Marlene1991 (Slettet)

Tak... Så må jeg lige prøve med det sidste..

Skriv et svar til: Ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.