Kemi
Kemisk forklaring af PTFE
04. december 2007 af
frjor2 (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe med en kemisk forklaring af polytetrafluoroethylene?
Hilsen frjor2
Hilsen frjor2
Svar #1
04. december 2007 af apandersen (Slettet)
Hvad mener du helt specifikt med en kemisk forklaring af PTFE? Hvad vil du gerne vide?
Svar #2
05. december 2007 af Larsendrengen (Slettet)
Det er monomeren tetrafluoroethen (CF2=CF2) som er polymeriseret til
(-CF2-CF2-)n
altså "uendelige" lange -CF2- kæder.
Sammenligner man det med polyethylen (PE) som er en af de mest almindelige plasttyper man kender og anvender (plastposer etc), så består det af "uendelige" lange kæder af -CH2-CH2-. Da det er ethen (CH2=CH2) som er polymeriseret.
Teflon (et DuPont varemærke), der er PE hvor alle H er udskiftet med F er ekstremt kemisk stabilt. Det tåler stærke syrer og baser over længere tid. Tåler kraftige reduktion/oxidationsmidler. Kan ikke brænde.
Det er et meget inert materiale, men som alt andet har det jo også sine begrænsninger. Det begynder at dekomponere ved opvarmning over 250 C.
Det har også en meget lav gnidningsmodstand og mange andre fysiske egenskaber som PE og andre plasttyper ikke har.
Det blev forøvrigt opfundet ved et tilfælde som så meget andet her i livet (serendipity).
Men du kan finde en masse gode links vedrørende historien bag teflon.
(-CF2-CF2-)n
altså "uendelige" lange -CF2- kæder.
Sammenligner man det med polyethylen (PE) som er en af de mest almindelige plasttyper man kender og anvender (plastposer etc), så består det af "uendelige" lange kæder af -CH2-CH2-. Da det er ethen (CH2=CH2) som er polymeriseret.
Teflon (et DuPont varemærke), der er PE hvor alle H er udskiftet med F er ekstremt kemisk stabilt. Det tåler stærke syrer og baser over længere tid. Tåler kraftige reduktion/oxidationsmidler. Kan ikke brænde.
Det er et meget inert materiale, men som alt andet har det jo også sine begrænsninger. Det begynder at dekomponere ved opvarmning over 250 C.
Det har også en meget lav gnidningsmodstand og mange andre fysiske egenskaber som PE og andre plasttyper ikke har.
Det blev forøvrigt opfundet ved et tilfælde som så meget andet her i livet (serendipity).
Men du kan finde en masse gode links vedrørende historien bag teflon.
Skriv et svar til: Kemisk forklaring af PTFE
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
