LaTeX
Ombrydning af formler
05. december 2007 af
mlodahl (Slettet)
Jeg har et problem med at få ombrudt formler i matematik. En lang formel linje går således langt uden for margenerne. Er der nogle som kender en god måde at få det ombrudt på?
omgivelserne ser således ud:
\begin{equation}
(Lang formel)
\end{equation}
- Michael
omgivelserne ser således ud:
\begin{equation}
(Lang formel)
\end{equation}
- Michael
Svar #1
06. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Her er et eksempel på en ombrudt formel:
\begin{align}
2x^{2}-3x+4 = {} & 7x^{2}-4x+1-3x^{3}+x-x^{3}\ {} & -2x^{3}+3-5x^{2}
\end{align}
Bemærk brugen af {}'erne og &'erne.
Her er et eksempel på en ombrudt formel:
\begin{align}
2x^{2}-3x+4 = {} & 7x^{2}-4x+1-3x^{3}+x-x^{3}\ {} & -2x^{3}+3-5x^{2}
\end{align}
Bemærk brugen af {}'erne og &'erne.
Svar #2
06. december 2007 af mlodahl (Slettet)
Det virker ikke - den laver et større mellemrum, men ombryder ikke til næste linje... strukturen skal være
meget lang formel - meget lang formel -meget lang formel
meget lang formel = 0
Der skal altså skiftes linje...
- Michael
meget lang formel - meget lang formel -meget lang formel
meget lang formel = 0
Der skal altså skiftes linje...
- Michael
Svar #3
06. december 2007 af daleif (Slettet)
Dette står beskrevet i min LaTeXbog. DU skal sandsynligvis anvende environmentet align, og alt efter hvordan formlen skal justeres så placerer man & tegn. De {} som er blevet anvendt i eksempler ovenfor skal kun mved hvis man aligner/justerer til højre for relationer i stedet for det mere almindelige til venstre for relationer.
Justering til højre anvendes hvis en af linierne egentlig er en fortsættelse af linien før.
Der er mange eksempler på konstruktioner i min LaTeXbog.
Justering til højre anvendes hvis en af linierne egentlig er en fortsættelse af linien før.
Der er mange eksempler på konstruktioner i min LaTeXbog.
Skriv et svar til: Ombrydning af formler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
