Matematik

løs en ligning

05. december 2007 af the-tharchan (Slettet)
løs ligningen, (x-1)(x^2-4)=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Prøv at gang parantesen ud, og se hvad du havner med.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Ups, eller se hvad der giver 0 i hver af parenteserne, da de så giver 0 ganget sammen med den anden ^^

Svar #3
05. december 2007 af the-tharchan (Slettet)

det forstår jeg ikke :O

Svar #4
05. december 2007 af the-tharchan (Slettet)

nåårh nu forstår jeg, så jeg får x=1, x=-2,x=2 ik ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Eks:

Vi har ligningen: (x-3)(4)=0

Har kan vi så se, at 3 er løsningen, da et 3-tal på x'ets plads giver:

(3-3)(4)=0
(0)(4)=0 - Hvilket passer :o)

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Jov :o)

Svar #7
05. december 2007 af the-tharchan (Slettet)

jamen hvis jeg sætter -2 ind på x's plads, for jeg da 24 :O?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

(x-1)(x^2-4)

x^3-x^2-4x+4

(-2)^3-(-2)^2-4(-2)+4

-8-(4)-(-8)+4

-8-4+8+4=0

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2007 af Da-ted (Slettet)

#7
Nej du vil få 0. -2^2 = 4


Svar #10
05. december 2007 af the-tharchan (Slettet)

men er det virkelig en formel, kan man ikke bruge diskriminanten her ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2007 af volcom1

du kan bruge diskiminanten til at løse den andengradsligning som står i den ene parantes. mens du kan se dig ud af den 3 løsning ved at se på
(x-1)ud fra ovnestående forklaring

Svar #12
05. december 2007 af the-tharchan (Slettet)

jep har forstået det nu, takker (:

Skriv et svar til: løs en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.