LaTeX

Kombination af quote og gather

06. december 2007 af /Anders (Slettet)
jeg vil gerne have et environment der kombinerer quote og gather, egentlig nærmere et gather-environment, bare for tekst.
eksempel

\begin{quote}
Her er et citat der skal refereres til \tag{Sætning}
\end{quote}


dvs. quote egentlig er godt nok, jeg vil bare også gerne have tag'et så jeg kan navngive sætningen og referere til den.
label duer ikke. nogen gode ideer?


Svar #1
06. december 2007 af /Anders (Slettet)

fandt selv på en ret uelegant metode, som vist virker ok.

Brugbart svar (2)

Svar #2
06. december 2007 af daleif (Slettet)

gider du lige forklare naermere hvad det er du oensker?

Hvis du har en saetning du vil henvise til hvorfor anvender du saa ikke bare et saetnings environment?

Brugbart svar (2)

Svar #3
06. december 2007 af pdebes (Slettet)

hvad er et sætning enviorment?

Brugbart svar (2)

Svar #4
06. december 2007 af daleif (Slettet)

det er environments som skabes via


ewtheorem{theorem}{S\ae tning}


Men det behoeves ikke anvendes til saetninger. Det er egentlig bare en overskrift med et nummer. Her gang man anvender environmentet saa taelles nummeret op.

Hvis man f.eks. skulle lave et haefte med opgaver kunne man goere noget lignende (anvender ntheorem pakken for nemmere at kunne justere udseendet)

\usepackage{ntheorem}
\theorembodyfont{\ normalfont} % for at faa teksten i den almindelige font
% husk at har man en saetning saa er det tradition at man skriver
% den i kursiv hvilket er standarden
\theoremseparator{.}
\ newtheorem{opgave}{Opgave}

saa vil

\begin{opgave} bla bla \end{opgave}

resultere i

Opgave 1. bla bla

Naeste gang environmentet anvendes skriver den Opgave 2.

Det smarte er saa at masn kan henvise til numemret

\begin{opgave}\label{opgave5}






Brugbart svar (2)

Svar #5
06. december 2007 af pdebes (Slettet)

Ok tak, det var d aen god ting at vide :)
lige 1 hurtigt spørgsmål, går ud fra at

\ usepackage{ntheorem}

\ theorembodyfont{\ normalfont}

\ theoremseparator{.}

\ newtheorem{opgave}{Opgave}

alle skal skrives før \begin{document}?


Brugbart svar (2)

Svar #6
06. december 2007 af daleif (Slettet)

jeps, der staar mere omd et i min LaTeXbog kapitel 5

Svar #7
07. december 2007 af /Anders (Slettet)

#2 jo, jeg vil gerne have et environment der giver et output

Dette er en meget lang og vigtig sætning (hest)

jeg har lavet det ved
\begin{equation} \text{Dette er en meget lang og vigtig sætning} \tag{hest} \end{equation}
jeg har desuden inkluderet mathtools til \tag{}.

løsningen virker fint nok, men måske er det bedre at lave et nyt environment. problemet ved ovenstående løsning er at man selv skal sætte linjeskift ind, hvis sætningen bliver for lang.
jeg prøver at lege lidt med ntheorem.

Svar #8
07. december 2007 af /Anders (Slettet)

øh, (hest) skal være venstre aligned i outputtet...

Brugbart svar (2)

Svar #9
07. december 2007 af daleif (Slettet)

jeg ville vaelge at skrive et paa en anden maade. Det er ikke normalt at man giver en saetningstekst et formelnummer.

Men du kan jo erstatte din \text med

\parbox{0.8\linewidth}{lang tekst}




Svar #10
07. december 2007 af /Anders (Slettet)

den har ikke et formelnummer, den har en kort betegnelse. det er så jeg lettere kan henvise til den uden at skulle skrive hele sætningens navn. jeg kan godt navngive den som "Sætning 3", men det gør at læseren skal bladre tilbage osv.

tak, dit trick virker.

Skriv et svar til: Kombination af quote og gather

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.