Kemi
mængdeberegninger - vin
06. december 2007 af
HUA (Slettet)
Hvordan er det muligt at beregne massen af den mængde natriumsulfit (Na2SO3), der skal tilsættes pr. Liter vin for at opnå et svovl indhold af samme størrelse som i den undersøgte vin, hvor svovl indholdet var 151 mg/L?
Hvordan er det muligt at beregne massen af den mængde natriumsulfit (Na2SO3), der skal tilsættes pr. Liter vin for at opnå et svovl indhold af samme størrelse som i den undersøgte vin, hvor svovl indholdet var 151 mg/L?
Svar #1
06. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Du finder M(svovl). Du kender m(svovl) der er 151mg. Altså er eneste ubekendte stofmængden. Den finder du nemt idet n = m/M.
Når dette er gjort finder du M(Na2SO3) og udregner massen du skal komme i idet
m = n * M
Når dette er gjort finder du M(Na2SO3) og udregner massen du skal komme i idet
m = n * M
Skriv et svar til: mængdeberegninger - vin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
