Matematik

Monotoniforhold for en funktion

09. december 2007 af possecomealive (Slettet)
Hej, jeg er lidt på bar bund med en opgave. Nogen der kan hjælpe?:

En funktion f er bestemt ved:
f(x)=1/3x^3-2x^2-5x

Bestem monotoniforholdene for funktionen f

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2007 af mathon

1) f'(x) = x^2 - 4x - 5

2) monotoniændringer sker x-værdier, som opfylder f'(x)=0

3) find fortegnsvariationen for f'(x) i de fundne monotoniintervaller





Skriv et svar til: Monotoniforhold for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.