Tysk
hjælpe til en lille opgave
10. december 2007 af
laila-16 (Slettet)
har oversætte den her teksten til dansk hvis der nogen der kan lige rette den ville det være meget sødt af dem:
tysk:
Brüder Grimm
Jakob Ludwig Karl Grimm wurde am 4.1.1785 in Hanau geboren, sein Bruder Wilhelm Karl Grimm am 24.2.1786 am gleichen Ort. Der Vater war Jurist. Die Kinder lebten die ersten Jahre ihrer Jugend in Steinau und sie besuchten das Lyzeum in Kassel. Seit 1829 bzw. (beziehungsweise). 1839 waren sie Professoren in Kassel. Aufgrund ihrer Teilnahme am Protest der "Göttinger Sieben" wurden sie des Landes verwiesen. Seit etwa 1840 lebten beide in Berlin. Jakob Grimm starb am 20.9.1863 in Berlin, sein Bruder am 16.12.1859 am gleichen Ort.
Dansk:
brødre grimm
Jakob Ludwig Karl Grimm blev født den 4.1.1785 i Hanau, hans Wilhelm Karl Grimm blev født den 24.2.1786 præsic den samme sted. Deres far var jurist . børnene elskede første undoms år i steinau og de besøgte lyzeum i Kassel. Siden 1829 henholdsvis1839 var de professorer i Kassel. På grund af deres efternavn protest blev de udviste af lande Göttinger Sieben. Siden måskw 1840 boede måske i berlin. Jakob Grimm dø den 20.9.1863 i berlin, hans bror dø den 16.12.1859 i sammen sted.
har oversætte den her teksten til dansk hvis der nogen der kan lige rette den ville det være meget sødt af dem:
tysk:
Brüder Grimm
Jakob Ludwig Karl Grimm wurde am 4.1.1785 in Hanau geboren, sein Bruder Wilhelm Karl Grimm am 24.2.1786 am gleichen Ort. Der Vater war Jurist. Die Kinder lebten die ersten Jahre ihrer Jugend in Steinau und sie besuchten das Lyzeum in Kassel. Seit 1829 bzw. (beziehungsweise). 1839 waren sie Professoren in Kassel. Aufgrund ihrer Teilnahme am Protest der "Göttinger Sieben" wurden sie des Landes verwiesen. Seit etwa 1840 lebten beide in Berlin. Jakob Grimm starb am 20.9.1863 in Berlin, sein Bruder am 16.12.1859 am gleichen Ort.
Dansk:
brødre grimm
Jakob Ludwig Karl Grimm blev født den 4.1.1785 i Hanau, hans Wilhelm Karl Grimm blev født den 24.2.1786 præsic den samme sted. Deres far var jurist . børnene elskede første undoms år i steinau og de besøgte lyzeum i Kassel. Siden 1829 henholdsvis1839 var de professorer i Kassel. På grund af deres efternavn protest blev de udviste af lande Göttinger Sieben. Siden måskw 1840 boede måske i berlin. Jakob Grimm dø den 20.9.1863 i berlin, hans bror dø den 16.12.1859 i sammen sted.
Svar #2
10. december 2007 af danielruhmann (Slettet)
lebten kommer af leben
Jahre ihrer Jugend = år af deres ungdom
Seit = fra (i denne sammenhæng)
bzw = og
Teilnahme = deltagelse
etwa = ca.
beide = begge
starb = døde
Jahre ihrer Jugend = år af deres ungdom
Seit = fra (i denne sammenhæng)
bzw = og
Teilnahme = deltagelse
etwa = ca.
beide = begge
starb = døde
Svar #3
10. december 2007 af Knütschen (Slettet)
brødre grimm = Brødrene Grimm
præsic den samme sted = i samme by
elskede første undoms år= tilbragte deres første år
besøgte lyzeum i Kassel= gik på gymnasiet i Kassel
På grund af deres efternavn protest blev de udviste af lande Göttinger Sieben. = På grund af deres deltagelse i protesten "GS" blev de udvist af landet.
Siden måskw 1840 boede måske i berlin= fra omkring år 1840 boede de begge i Berlin
Jakob Grimm dø den 20.9.1863 i berlin, hans bror dø den 16.12.1859 i sammen sted. = Jakob Grimm døede den 20.9.1863 i berlin, hans bror døede den 16.12.1859 i sammen by.
præsic den samme sted = i samme by
elskede første undoms år= tilbragte deres første år
besøgte lyzeum i Kassel= gik på gymnasiet i Kassel
På grund af deres efternavn protest blev de udviste af lande Göttinger Sieben. = På grund af deres deltagelse i protesten "GS" blev de udvist af landet.
Siden måskw 1840 boede måske i berlin= fra omkring år 1840 boede de begge i Berlin
Jakob Grimm dø den 20.9.1863 i berlin, hans bror dø den 16.12.1859 i sammen sted. = Jakob Grimm døede den 20.9.1863 i berlin, hans bror døede den 16.12.1859 i sammen by.
Skriv et svar til: hjælpe til en lille opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
