Matematik

linære funktioner.

10. december 2007 af BananaNanna (Slettet)
Jeg har lidt svært ved dette. Hjælp gerne. (:

Opg. 1007)
Bestem en forskrift for den lineære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0), og løs ligningen f(x)=3.

Jeg har fået a i funktionen f til at være 2, men hvor rigtigt det er, ved jeg ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2007 af josemaria (Slettet)

Linær funktion:
y=ax+b

a= (y2-y1)/(x2-x2)

b isoleres når du har fundet a.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2007 af Isomorphician

Du finder a ved at finde ændringer i y-værdierne divideret med ændringer i x-verdierne.
Ændring i y-værdi: 10-0 = 10
Ændring i x-værdi: 2-(-3) = 5
10/5 = 2

så det er rigtigt nok.

Derefter bruger du et af punkterne (x,y), og sætter ind i funktionen
y = ax + b, for at finde b

Svar #3
10. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Et af punkterne? Hvordan går man det? Hm.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2007 af dnadan (Slettet)

Du har et punkt (x;y)=(2;10) (eller -3;0)) Dette indsættes i
y=2x+b, hvor du kender x og y, hvormed du kan isolere b.

Svar #5
10. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Når jeg så er ved 10 = 4 + b, hvad gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2007 af dnadan (Slettet)

løser ligningen...

Svar #7
10. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Godt så. Det giver f(x)=2x+6.
Men hvordan løser jeg så ligningen f(x)=3?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2007 af dnadan (Slettet)

2x+6=3
løs ligningen.

Svar #9
10. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Kan det godt passe, at det giver -1,5? ^_^

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2007 af josemaria (Slettet)

ja

Skriv et svar til: linære funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.