Matematik

Omskriv funktioner?

11. december 2007 af BananaNanna (Slettet)
Jeg vil gerne have hjælp til dette.

Opgave B) Omskriv følgende funktioner til formen b * e^tx

1) f(x)=36,6*1,81^x

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2007 af Sherwood (Slettet)

t=ln(a)

Hint: Kig på fordoblingskonstanten.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2007 af dnadan (Slettet)

a^x=e^(tx)=(e^t)^x, hvoraf a=e^t

Prøv så om du ikke selv kan regne lidt videre:)

Svar #3
11. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Fordoblingskonstanten (1,81)!? Kan du komme det lidt nærmere?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Fordoblingskonstanten er ikke 1,81!

T2=ln(2)/ln(a) og det gælder T2=ln(2)/k

Dermed må ln(a)=k

I dit tilfælde t.

Svar #5
11. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Jamen, jeg har jo intet t?!

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2007 af dnadan (Slettet)

#5
den beregnes ud fra a=e^t eller som der står i #1 t=ln(a), hvor du kender a.

Svar #7
11. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Så forstår jeg det overhovedet ikke. Er t så ln(1,81) = 0,59?!

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2007 af Sherwood (Slettet)

jep

Svar #9
11. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Derfor har jeg jo ikke omskrevet funktionen til formen b * e^tx? Arg!

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2007 af dnadan (Slettet)

Du har fundet t, b kender du, og e er et grundtal. Så prøv du lige igen.

Svar #11
11. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Har jeg så lavet funktionen til formen?
Så må b * e^tx jo være 36,6 * e^0,59x?

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. december 2007 af Sherwood (Slettet)

f(x)=36,6*e^(0,59x)

Ja, det er lige, hvad du har. :-)

Svar #13
11. december 2007 af BananaNanna (Slettet)

Oh, tak Sherwood. Du er en knag. ;)

Skriv et svar til: Omskriv funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.