Matematik

ligning

11. december 2007 af Yasin14 (Slettet)
ud af 50 opgaver i min ark har jeg lavet 43 selv, og 2 med jeres hjælp, så jeg har lavet 45, jeg mangler 5, og dem kan jeg hel vild ikke finde ud af, hjælp?.

1: 7(x+5)=2x
2: 6x-(x+5) = 3x + (x-8)
3: 7(3-x) = 15x -1
4: 2x - 6 = -2x - (x-9)
5: 8x + (5x -6 -4x +1) = x - (x-4

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2007 af kuerten15

Du ganger ind i parentserne.

Bare husk:

6x-(x+5)=6x-1*(x+5)

3x + (x-8)=3x+1*(x-8)


Det skulle vidst være en hjælp.

Svar #2
11. december 2007 af Yasin14 (Slettet)

Det er det jeg ikke forstår hvordan skal jeg gange ind i paranteserne?.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2007 af mathon

a(b+c) = a*b + a*c

man ganger en flerleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led med tallet

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2007 af aaaa95 (Slettet)

1: 7(x+5)=2x
7x+35=2x
7x-2x=-35
5x=-35
x=-7


2: 6x-(x+5) = 3x + (x-8)
6x-x-5=3x+x-8
5x-5=4x-8
5x-4x=-8+5
x=-3


3: 7(3-x) = 15x -1
21-7x=15x-1
21+1=15x+7x
22=22X
1=x


4: 2x - 6 = -2x - (x-9)
2x-6=-2x-x+9
2x-6=-3x+9
2x+3=9+6
5x=15
x=3


5: 8x + (5x -6 -4x +1) = x - (x-4)
8x+(x-5)=x-x+4
8x+x-5=4
9x=4+5
9x=9
x=1

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2007 af mathon

3: 7(3-x) = 15x -1

(7*3 - 7*x) = 15x - 1

(21 - 7x) = 15x - 1

21 - 7x = 15x - 1 ......

Svar #6
11. december 2007 af Yasin14 (Slettet)

Når okay.

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.