Fysik
alkohol!! ;D
11. december 2007 af
puffersystem (Slettet)
Hallo Sp'er!!
Nu sidder jeg her og førsøger at skrive en rapport om forsøget '' Ethanol bliver til Ethen''. :/
Men jeg forstår ikk rigtig, hvorfor man andvender bromvand til sidst i førsøget. Er det fordi, man skal finde ud af om det bliver farveløs eller hva?? Andre grunde ??
Nu sidder jeg her og førsøger at skrive en rapport om forsøget '' Ethanol bliver til Ethen''. :/
Men jeg forstår ikk rigtig, hvorfor man andvender bromvand til sidst i førsøget. Er det fordi, man skal finde ud af om det bliver farveløs eller hva?? Andre grunde ??
Svar #1
12. december 2007 af Larsendrengen (Slettet)
Ethanol kan fraspalte vand under sure betingelser og produktet er så ethen.
CH3CH2OH ---> CH2=CH2 + H2O
Br2 (evt i vand) reagerer meget hurtigt med C=C bindinger, og det kan så bruges i dette tilfælde til at påvise at man har fået dannet ethen:
CH2=CH2 + Br2 --> BrCH2-CH2Br (1,2-dibromethan, er farveløst).
CH3CH2OH ---> CH2=CH2 + H2O
Br2 (evt i vand) reagerer meget hurtigt med C=C bindinger, og det kan så bruges i dette tilfælde til at påvise at man har fået dannet ethen:
CH2=CH2 + Br2 --> BrCH2-CH2Br (1,2-dibromethan, er farveløst).
Skriv et svar til: alkohol!! ;D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
