Matematik
Isolere n
12. december 2007 af
reinholdt_w (Slettet)
Hej Sweethearts. :) Hehe.
Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?
Isolere n i formlen: s=5(n-4)+r.
Gerne med en forklaring.
Mange tak....
Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?
Isolere n i formlen: s=5(n-4)+r.
Gerne med en forklaring.
Mange tak....
Svar #1
12. december 2007 af Crett (Slettet)
s=5(n-4)+r
Du trækker r fra på begge sider
s-r=5(n-4)+r-r
s-r=5(n-4)+r
Du ganger 5 ind i parentesen
s-r=5n-20
Du lægger 20 til på begge sider
s-r+20=5n-20+20
s-r+20=5n
Du dividerer med 5 på begge sider
(s-r+20)/5=(5n)/5
(s-r+20)/5=n
Du trækker r fra på begge sider
s-r=5(n-4)+r-r
s-r=5(n-4)+r
Du ganger 5 ind i parentesen
s-r=5n-20
Du lægger 20 til på begge sider
s-r+20=5n-20+20
s-r+20=5n
Du dividerer med 5 på begge sider
(s-r+20)/5=(5n)/5
(s-r+20)/5=n
Svar #2
12. december 2007 af Signesp (Slettet)
Ville du være sød at forklare hvorfor du har gjort som du har gjort?
Svar #5
12. december 2007 af badooo (Slettet)
#2
Vi har s=5(n-4)+r , hvor vi ønsker at isolere n.
s=5(n-4)+r - højresiden består af 2 led: 5(n-4) og r. Til at starte med isolerer vi 5(n-4). Da der står plus r minusser vi r på begge sider, så der står:
s-r=5(n-4)
Vi ganger så parantesen ud, dvs. vi ganger tallet foran parantesen (5) med hvert tal inde i parantesen. Der kommer altså til at stå:
s-r=5n-20
Endnu en gang har vi 2 led på højre side: 5n og -20. Plus er det modsatte af minus, så vi ligger 20 til på hver side, så der kommer til at stå:
s-r+20=5n
På højre side af lighedstegnet: 5n består er ét led bestående af 2 faktorer; 5 og n. Der står et usynligt gangetegn mellem 5 og n. At dividere er det modsatte af at gange, så vi dividerer med 5 på begge sider, så der står:
(s-r+20)/5=n
Voilá.
Vi har s=5(n-4)+r , hvor vi ønsker at isolere n.
s=5(n-4)+r - højresiden består af 2 led: 5(n-4) og r. Til at starte med isolerer vi 5(n-4). Da der står plus r minusser vi r på begge sider, så der står:
s-r=5(n-4)
Vi ganger så parantesen ud, dvs. vi ganger tallet foran parantesen (5) med hvert tal inde i parantesen. Der kommer altså til at stå:
s-r=5n-20
Endnu en gang har vi 2 led på højre side: 5n og -20. Plus er det modsatte af minus, så vi ligger 20 til på hver side, så der kommer til at stå:
s-r+20=5n
På højre side af lighedstegnet: 5n består er ét led bestående af 2 faktorer; 5 og n. Der står et usynligt gangetegn mellem 5 og n. At dividere er det modsatte af at gange, så vi dividerer med 5 på begge sider, så der står:
(s-r+20)/5=n
Voilá.
Skriv et svar til: Isolere n
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
