Matematik
trigonometri hjælp
12. december 2007 af
kim19 (Slettet)
Det oplyses at cos65 grader = 0,4226
og sin70 grader = 0,9397.
Tegn enhedscirkel og bestem uden hjælpmidler
cos115 grader, cos(-65)grader, sin110grader og sin (-70)grader.
Jeg har tegnet en enhedscirkel hva gør jeg så?
og sin70 grader = 0,9397.
Tegn enhedscirkel og bestem uden hjælpmidler
cos115 grader, cos(-65)grader, sin110grader og sin (-70)grader.
Jeg har tegnet en enhedscirkel hva gør jeg så?
Svar #1
12. december 2007 af KristofferFage (Slettet)
Har du styr på hvordan du aflæser sinus og cosinus og af henholdsvist y- og x-aksen?
Svar #3
12. december 2007 af KristofferFage (Slettet)
Ok. Nu tager vi et eksempel så :o) Sin aflæses på y-aksen. Derfor kan vi så se at værdier som sin(30) og sin(150), giver det samme, da de rammer enhedscirklens kant lige langt fra punktet (0,0). Det samme sker selvfølgelig med f.eks. sin(45) og sin(45).. Og ved cos er det bare hvor de rammer cirklens kant, set fra x-aksen. Så deraf kan vi se at f.eks. cos(10) og cos(350), giver det samme.
Så for, at tage en af dine kan vi deraf se at cos(65), og cos(115) må give det samme, da de er lige langt fra 90 grader, i hvilken cosinus giver 0. Dog er cos(115) negativ, da den ligger til venstre for y-aksen..
Jeg er forfærdelig til at forklare online, men se om det hjælper :o)
Så for, at tage en af dine kan vi deraf se at cos(65), og cos(115) må give det samme, da de er lige langt fra 90 grader, i hvilken cosinus giver 0. Dog er cos(115) negativ, da den ligger til venstre for y-aksen..
Jeg er forfærdelig til at forklare online, men se om det hjælper :o)
Skriv et svar til: trigonometri hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
