Matematik
Led i Herons formel
13. december 2007 af
Ottozen (Slettet)
Hej..
Jeg er i gang med at forklare de forskellige led i herons formel, ud fra dette bevis:
http://furious.web.surftown.dk/herons.JPG
I slutningen af beviset forsvinder de 16T^2 og bliver blot til T^2, og jeg kan simpelthen ikke forstå hvad der sker. Det der sker er vist nok følgende:
16T^2 = 2s*2*(s-a)*2*(s-b)*2*(s-c) og til at
T^2 = s(s-a)(s-b)(s-c)
Hvordan..hvorfor?
Tusind tak på forhånd, god jul :)
Jeg er i gang med at forklare de forskellige led i herons formel, ud fra dette bevis:
http://furious.web.surftown.dk/herons.JPG
I slutningen af beviset forsvinder de 16T^2 og bliver blot til T^2, og jeg kan simpelthen ikke forstå hvad der sker. Det der sker er vist nok følgende:
16T^2 = 2s*2*(s-a)*2*(s-b)*2*(s-c) og til at
T^2 = s(s-a)(s-b)(s-c)
Hvordan..hvorfor?
Tusind tak på forhånd, god jul :)
Svar #1
13. december 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Det er alle 2-tallerne:
16T^2 = 2s*2*(s-a)*2*(s-b)*2*(s-c) = 2*2*2*2s(s-a)(s-b)(s-c) = 16s(s-a)(s-b)(s-c)
Du divider så med 16 på begge sider, hvilket giver
T^2 = s(s-a)(s-b)(s-c)
16T^2 = 2s*2*(s-a)*2*(s-b)*2*(s-c) = 2*2*2*2s(s-a)(s-b)(s-c) = 16s(s-a)(s-b)(s-c)
Du divider så med 16 på begge sider, hvilket giver
T^2 = s(s-a)(s-b)(s-c)
Skriv et svar til: Led i Herons formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
