Matematik
Parablen som løsningskurve til en ligning
14. december 2007 af
kathrinej (Slettet)
Hej :-)
Jeg sidder og skriver min SRO, studieretningsopgave, bedre kendt som 3.g's opgaven..
Og jeg er gået lidt i stå..
I min opgaveformulering står der bl.a. følgende...
"Du skal give en gennemgang af forskellige metoder til at beskrive en parabel på. Du skal herunder komme ind på parablen, som løsningskurve for en ligning (..)"
Det forstår jeg intet af! Det er ikke noget vi har haft i klassen og jeg har forsøgt at google det.. Er der nogen der ved hvad det vil sige, og som eventuelt kan give mig et skub i den rigtige retning? :)
Håber jeg..
-Kathrine
Jeg sidder og skriver min SRO, studieretningsopgave, bedre kendt som 3.g's opgaven..
Og jeg er gået lidt i stå..
I min opgaveformulering står der bl.a. følgende...
"Du skal give en gennemgang af forskellige metoder til at beskrive en parabel på. Du skal herunder komme ind på parablen, som løsningskurve for en ligning (..)"
Det forstår jeg intet af! Det er ikke noget vi har haft i klassen og jeg har forsøgt at google det.. Er der nogen der ved hvad det vil sige, og som eventuelt kan give mig et skub i den rigtige retning? :)
Håber jeg..
-Kathrine
Svar #1
14. december 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Parablen er den bane et legeme (for eksempel en bold) beskriver når man kaster den skråt op i luften. Den kan angives på en matematisk formel, som du kan læse om her:
http://www1999215.thinkquest.dk/teori/bev/kast.html
http://www1999215.thinkquest.dk/teori/bev/kast.html
Svar #2
14. december 2007 af marc.mtk (Slettet)
Parablen som løsningskurve for en ligning kunne bruges hvis du får en ligning som beskriver fx. stålforbruget når man laver en dåse konserves ifht til dåsens volumen, ideen er selvfølgelig at få mest volumen/meter stål.
En parabel kan beskrives på flere forskellige måder fx:
f(x)=ax^2+bx+c
f(x)=a(x-h)^2+k
En parabel kan beskrives på flere forskellige måder fx:
f(x)=ax^2+bx+c
f(x)=a(x-h)^2+k
Svar #3
14. december 2007 af kathrinej (Slettet)
Okay, så skal jeg lige høre..
Under det punkt; parablen som løsningskurve til en ligning, vil det da være smart, at beskrive hvad a, b og c "står for" i en parabels ligning.. eller er det ligegyldigt..
for er virkelig tabt lige ved dette punkt! Har spurgt mange af mine medstuderende og de forstår det heller ikke..
Under det punkt; parablen som løsningskurve til en ligning, vil det da være smart, at beskrive hvad a, b og c "står for" i en parabels ligning.. eller er det ligegyldigt..
for er virkelig tabt lige ved dette punkt! Har spurgt mange af mine medstuderende og de forstår det heller ikke..
Skriv et svar til: Parablen som løsningskurve til en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
