Kemi

kemiske mængdeberegninger

14. december 2007 af dsb (Slettet)
kemiske mænngdeberegninger

ch4 + 202 - c02 + 2h20

80,8g methan brændes
CH4= 16,04 g/mol

Ch4 : n=m/M = 80,8g/16,04g mol =5,04 mol
Beregn massen af den mængde 02 der bruges ved forbrænding

Hvad gør jeg ? Efter 2 timer er jeg kørt fast !!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2007 af nørd240 (Slettet)

m(ch4)=16,04 g
n(Ch4)=5,04 g
M(CH4)=80,8

Nu skal du se på forholdet mmellem de anvendte stoffer

Svar #2
14. december 2007 af dsb (Slettet)

Tak,men...

jeg kan se du har bytte rundt på m/M til M/m hvorfor ?

Forholdet 1:2 ?? (1:CH4 , 2:202) , skal jeg gange , men med hvad ?
Jeg mangler det afgørende skub...prøver..!

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2007 af mathon

CH4 + 202 --> C02 + 2H2O, hvoraf læses

1 mol CH4 ækvivalerer 2 mol 02 eller
16 g CH4 ækvivalerer 64 g O2
80,8 g CH4 ækvivalerer x g O2,
hvoraf

x/(64 g) = (80,8 g)/(16 g)

x = (80,8/16)*(64 g) = 323,2 g

konklusion:
80,8 g CH4 ækvivalerer 323,2 g O2

Svar #4
14. december 2007 af dsb (Slettet)

Tusind tak nørd240 og ikke mindst Mathon

Såå kom hullet igennem...yesss !

Puha det lettede . Det er en del af min eksamnes-forberedelse til

torsdag d. 20/12

Skriv et svar til: kemiske mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.