Matematik
linjestykke
14. december 2007 af
Shortay-C (Slettet)
Hej
Er der en, der kan hjælpe. jeg skal konstruerer et linjestykke med længden 3*a+(a/2)*kvadratrod 3.
3a er nemt nok, men hvordan konstruerer jeg a/2*kvadratrod 3 ?
Jeg har kun passer og lineal til rådighed. (det er græsk matematik)
Er der en, der kan hjælpe. jeg skal konstruerer et linjestykke med længden 3*a+(a/2)*kvadratrod 3.
3a er nemt nok, men hvordan konstruerer jeg a/2*kvadratrod 3 ?
Jeg har kun passer og lineal til rådighed. (det er græsk matematik)
Svar #1
14. december 2007 af mathon
du fik svar
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=437439
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=437439
Svar #2
14. december 2007 af Shortay-C (Slettet)
svar 1
Ja, men jeg er ikk sikker på, at det er det jeg skal gøre?
For forstår ikke helt
tan(60°) = medianen=katete_stor/katete_lille
katete_stor/(a/2) = sqr(3), hvoraf
katete_stor = (a/2)*sqr(3)
Jeg tror man skal bruge, at diagonalen i et kvadrat med siden 1 giver kvadratrod 2 og så gøre noget så det giver kvadratrod tre i stedet, fx ved at lave det om til et rektangel?
Men du må hjertens gerne forklare mig det du har skrevet..
Ja, men jeg er ikk sikker på, at det er det jeg skal gøre?
For forstår ikke helt
tan(60°) = medianen=katete_stor/katete_lille
katete_stor/(a/2) = sqr(3), hvoraf
katete_stor = (a/2)*sqr(3)
Jeg tror man skal bruge, at diagonalen i et kvadrat med siden 1 giver kvadratrod 2 og så gøre noget så det giver kvadratrod tre i stedet, fx ved at lave det om til et rektangel?
Men du må hjertens gerne forklare mig det du har skrevet..
Svar #4
14. december 2007 af Shortay-C (Slettet)
Det er du helt sikker på ?
Men kan du så ikke forklare mig dine sidste udregninger i den ligesidede trekant??
Men kan du så ikke forklare mig dine sidste udregninger i den ligesidede trekant??
Skriv et svar til: linjestykke
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
