Matematik

Kan det lade sig gøre ?

15. december 2007 af Heaton (Slettet)
Isoler x i nedenstående udtryk

a- 2b = x(t-b) +b

For mig giver stykket ingen mening. Det ville være rart hvis der var en der ville "forklare" mig det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Hvad er dit problem? Er det, fordi ligningen indeholder nogen tal? Det gør nemlig ikke noget. Så bliver facit bare noget med a og b. Skriv dine beregninger ind her, og så kigger vi på det.

Svar #2
15. december 2007 af Heaton (Slettet)

Det er fordi ligningen indeholder mange bogstaver.
Jeg har lidt svært ved at starte på opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Du kan starte med at trække b fra på begge sider. Og herefter gange x ind i parantesen.

Svar #4
15. december 2007 af Heaton (Slettet)

Det virker lidt uoverskueligt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Hjælpeeks:

4c = x(b+2+h) - c

4c + c = x(b+2+h) - c + c

5c = x(b+2+h)

5c/(b+2+h) = x(b+2+h)

(5c/(b+2+h)) = x

Svar #6
15. december 2007 af Heaton (Slettet)

a- 2b = x(t-b) +b
<=>
a- 2b-b = x(t-b) +b -b
a- 2= x(t-b)

Svar #7
15. december 2007 af Heaton (Slettet)

a- 2b = x(t-b) +b
<=>
a- 2b-b = x(t-b) +b -b
<=>
a- 2= x(t-b)
<=>
-2a=x(t-b)
<=>
-2a/(t-b)=x(t-b)
<=>
x=-2a/(t-b)
=?????

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2007 af Sherwood (Slettet)

a- 2b = x(t-b) +b
<=>
a- 2b-b = x(t-b) +b -b

Hertil er det fint.

Men du kan ikke bare fjerne b. Du har -2b og skal trække en fra. Det giver vist -3b ikke? Så:

<=>
a-3b=x(t-b)

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

a - 2b - b, giver ikke a - 2. Du skal huske at a - 2b - b er det samme som:
a - 2b - 1b.. Men skriver bare ikke 1-tallet, fordi det er tydeligt at, der er et b :o): a - 2b - b = a - 3b.

Svar #10
15. december 2007 af Heaton (Slettet)

a- 2b = x(t-b) +b
<=>
a- 2b-b = x(t-b) +b -b
<=>
a-3b=x(t-b)
<=>
a-3b/(t-b)=x(t-b)
<=>
x=a-3b/(t-b)
=?????

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

x = (a - 3b)/(t - b).. Så har du da en værdi af x, og s¨vidt jeg kan se er den rigtig..

Svar #12
15. december 2007 af Heaton (Slettet)

Yes^^ tak for den gode hjælp :D

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. december 2007 af Sherwood (Slettet)

a-3b/(t-b)=x(t-b)/(t-b) Glemte du lige. Men ja ellers er det rigtigt.

Nedskrevet på denne måde bliver den dog.

x=(a-3b)/(t-b)

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Ja, husk paranteserne, hvis du skriver: a - 3b/(t-b), er det kun 3b, der bliver divideret med (t-b) :o)

Svar #15
15. december 2007 af Heaton (Slettet)

Jeg takker endnu engang :D

Skriv et svar til: Kan det lade sig gøre ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.