Dansk

analyse + fortolking

15. december 2007 af knudsen999 (Slettet)
Hej allesammen.
Er godt i gang med min 2. års opgave lige nu, men har lidt problemer med et par enkelte ting i min analyse.
Jeg har valgt 3 noveller fra H.c. branners novellesamling: om lidt er vi borte. Det er "et barn og en mus", "de blaa undulater" og "Hannibals træsko".
Hvis der er nogen der har nogle gode notater eller gode råd ville de hjælpe mig meget. I min analyse skal jeg komme ind på sammenhængen mellem Freuds teorier og novellerne.. Fx opdragelse i "de blaa undulater"

Den scene i "de blaa undulater", hvor faren fortæller Katrine at han kender til hende og undulaterne der er jeg lidt usikker med fortolkningen.

Har læst en god bog, hvor novellen bliver fortolket. De mener, at denne scene har noget med Katrines forvandling til voksen at gøre. De siger at undulaterne er symbol på Katrines udvikling og kærligheden. Er i enige, at det skal forstås sådan ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Har du søgt på sp.dk, jeg mener du kan finde noget.

Svar #2
15. december 2007 af knudsen999 (Slettet)

Ja jeg har læst 2 analyser om "de blaa undulater", men ville lige hører om der var nogle der havde notater eller andet til de to andre noveller. Forresten i min opgave skriver jeg, at jeg vil analysere og fortolke. Det eneste jeg har gjort er at bruge citater fra teksten og så fortolke. Skal jeg også komme ind på stil og sprog? og hvad er vigtigt at analysere i sådan en novelle?

Skriv et svar til: analyse + fortolking

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.