Dansk
morfologisk analyse af ord
16. december 2007 af
Lisa02 (Slettet)
1) Julegave:
jul = stamme
e = kitmorfem/bindevokal
gave = stamme
Er det rigtig?
jul = stamme
e = kitmorfem/bindevokal
gave = stamme
Er det rigtig?
Svar #1
16. december 2007 af Lisa02 (Slettet)
.. og såfremt, er det en morforlogisk analyse jeg har lavet her eller syntaktisk?
Svar #2
16. december 2007 af akadina (Slettet)
Det ser helt rigtigt ud. Vi plejer også at skulle skrive hvilken ordklasse ordet er; altså i dette tilfælde et substantiv.
(Du kan ikke lave en syntaktisk analyse af et enkelt ord, da en syntaktisk analyse er en analyse af en sætning og sætningens led. Et ord som 'julegave' kan optræde forskelligt i forskellige sætninger. Fx. som subjekt i sætningen: 'En julegave er en gave der gives til jul' eller som objekt i sætningen: 'Ole giver en julegave til sin far')
(Du kan ikke lave en syntaktisk analyse af et enkelt ord, da en syntaktisk analyse er en analyse af en sætning og sætningens led. Et ord som 'julegave' kan optræde forskelligt i forskellige sætninger. Fx. som subjekt i sætningen: 'En julegave er en gave der gives til jul' eller som objekt i sætningen: 'Ole giver en julegave til sin far')
Svar #3
16. december 2007 af Chrris (Slettet)
Vi plejer også at skulle skrive hvilken ordklasse det er. :)
Skriv et svar til: morfologisk analyse af ord
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
