Matematik
nul reglen?
17. december 2007 af
blondin9000 (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig?
Skal lave en redegørelse for at denne funktion har netop 2 nulpunkter ved hjælp af brug af nul reglen:
f(x) = -1/2 ( x^2 + 3x - 4 ) ( x^2 + x + 1 )
Nulreglen:
a * b = o --> a = 0 v b = 0
Skal lave en redegørelse for at denne funktion har netop 2 nulpunkter ved hjælp af brug af nul reglen:
f(x) = -1/2 ( x^2 + 3x - 4 ) ( x^2 + x + 1 )
Nulreglen:
a * b = o --> a = 0 v b = 0
Svar #1
17. december 2007 af Duffy
Nulreglen er RETTELIG:
a * b = 0 <=> a = 0 v b = 0
Hvis f er
f(x) = (-1/2)*( x^2 + 3x - 4 )*( x^2 + x + 1 )
så skal
enten ( x^2 + 3x - 4 ) = 0
eller ( x^2 + x + 1 ) = 0
...løs selv de to andengradsligninger.
a * b = 0 <=> a = 0 v b = 0
Hvis f er
f(x) = (-1/2)*( x^2 + 3x - 4 )*( x^2 + x + 1 )
så skal
enten ( x^2 + 3x - 4 ) = 0
eller ( x^2 + x + 1 ) = 0
...løs selv de to andengradsligninger.
Svar #2
17. december 2007 af KristofferFage (Slettet)
Når der er noget, der skal ganges sammen, og bare en af delene er 0, giver det hele nul.
Deraf kan du se at, hvis "x^2+3x-4" eller "x^2+x+1" = 0, er det et nulpunkt.. Så løs de 2. gradsligninger, og du har dine nulpunkter..
Deraf kan du se at, hvis "x^2+3x-4" eller "x^2+x+1" = 0, er det et nulpunkt.. Så løs de 2. gradsligninger, og du har dine nulpunkter..
Skriv et svar til: nul reglen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
