Matematik
en svær en
18. december 2007 af
Pernille-2 (Slettet)
Om den ny dug, der er 2,0 m lang og 1,1 m bred, oplyses, at dugens areal ved første vask vil krympe med 5,0%, og at længden og bredden reduceres med x%.
opstil en ligning, som x skal opfylde?
svaret er 2,2x^2-4,4x+0,11
pleeease hjæælp mig :O
opstil en ligning, som x skal opfylde?
svaret er 2,2x^2-4,4x+0,11
pleeease hjæælp mig :O
Svar #1
18. december 2007 af Danielras (Slettet)
Disse oplysninger giver os 2 udtryk for arealet:
A = (1-x) * 2 * (1-x) * 1,1
A = 0,95 * 2 * 1,1
Disse sættes lig hinanden:
2,2x^2 - 4,4x + 2,2 = 2,09
2,2x^2 - 4,4x + 2,2-2,09 = 0
2,2x^2 - 4,4x + 0,11 = 0
A = (1-x) * 2 * (1-x) * 1,1
A = 0,95 * 2 * 1,1
Disse sættes lig hinanden:
2,2x^2 - 4,4x + 2,2 = 2,09
2,2x^2 - 4,4x + 2,2-2,09 = 0
2,2x^2 - 4,4x + 0,11 = 0
Svar #2
18. december 2007 af Pernille-2 (Slettet)
jeg forstår ikke lige hvordan du sætter dem lig hinanden :O?
Svar #3
18. december 2007 af Danielras (Slettet)
Det er fordi jeg reducerer/omskriver dem inden jeg sætter dem lig hinanden.
A1 = (1-x) * 2 * (1-x) * 1,1
A1 = (1-x)^2 * 2,2
A1 = (1 + x^2 - 2x) * 2,2
A1 = 2,2 + 2,2x^2 - 4,4x
A1 = 2,2x^2 - 4,4x + 2,2
A2 = 0,95 * 2 * 1,1
A2 = 2,09
A1 = A2
2,2x^2 - 4,4x + 2,2 = 2,09
A1 = (1-x) * 2 * (1-x) * 1,1
A1 = (1-x)^2 * 2,2
A1 = (1 + x^2 - 2x) * 2,2
A1 = 2,2 + 2,2x^2 - 4,4x
A1 = 2,2x^2 - 4,4x + 2,2
A2 = 0,95 * 2 * 1,1
A2 = 2,09
A1 = A2
2,2x^2 - 4,4x + 2,2 = 2,09
Skriv et svar til: en svær en
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
