Fysik
Vekselstrøm og komplekse tal
18. december 2007 af
ingeborghh (Slettet)
Hej! Hvorfor omdanner man overhovedet spænding, strømstyrke og impedans til komplekse tal, når man beregner på kredsløb med vekselstrøm? Hvad er det helt præcist man får ud af at regne komplekst?
Svar #1
18. december 2007 af kleif
Det var et bredt spørgsmål.
Kort og godt, så er svaret: For at få fasen med.
Kort og godt, så er svaret: For at få fasen med.
Svar #2
19. december 2007 af ingeborghh (Slettet)
Kan man da ikke beregne fasen på andre måder?... jeg har nogle bøger, som viser, hvordan man kan beregne erstatningsimpedansen og faseforskydningen, men jeg bliver ikke præsenteret for, hvorfor det er smart at regne komplekst...
Svar #3
20. december 2007 af kleif
Hvordan beregner du ellers fasen, uden at tage den komplekse værdi af komponenterne?
Det smarte ved at regne komplekst, ER at du får fasen med i dine udregninger, hvor dine almindelige regneregler stadig gælder:
KVL
KCL
Thevenin
Norton
Superposition
Ohm' lov
...
Det gælder blot, at en:
Spole skrives som: ZL = j*w*L
Kondensator skrives som: ZC = 1(j*w*C)
Resistor: Ren ohm'sk
Det smarte ved at regne komplekst, ER at du får fasen med i dine udregninger, hvor dine almindelige regneregler stadig gælder:
KVL
KCL
Thevenin
Norton
Superposition
Ohm' lov
...
Det gælder blot, at en:
Spole skrives som: ZL = j*w*L
Kondensator skrives som: ZC = 1(j*w*C)
Resistor: Ren ohm'sk
Skriv et svar til: Vekselstrøm og komplekse tal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
