Matematik

Logaritme opgave.. e^8x = 91-6*e^8x

27. december 2007 af abk_buch (Slettet)
Hej.. Som sagt..
Jeg roder meget med den her, da e^8x forekommer på begge sider af lighedstegnet..

Altså: e^8x = 91-6*e^8x

Hvordan griber jeg den an..

mit bud:

e^8x / e^8x = 85

men det giver jo så 1 = 85.. så det kan jo ikke passe..

anyone..??

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2007 af dnadan (Slettet)

e^(8x) = 91-6*e^(8x)
<=>
e^(8x)+6e^(8x)=91
<=>
e^(8x)(1+6)=91
<=>
e^(8x)(7)=91
<=>
e^(8x))91/7=13

Prøv selv at gå videre herfra.

Svar #2
27. december 2007 af abk_buch (Slettet)

tak:-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2007 af Duffy

e^(8x) = 91-6*e^(8x)
<=>
x = ln(13)/8 - i·pi/4 ? x = ln(13)/8 + i·pi/4 ? x = ln(13)/8

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2007 af Duffy

e^(8x) = 91-6*e^(8x)

<=>

x = ln(13)/8 - i·pi/4 v x = ln(13)/8 + i·pi/4 v x = ln(13)/8

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2007 af Uracil (Slettet)

#3 det hjælper altså ikke manden ret meget når du giver ham et resultat fra derive6.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. december 2007 af Uracil (Slettet)

e^(8x) = 91-6*e^(8x) <=> se #1 for omskrivninger.
e^(8x)(7)=91 <=>
e^(8x)=91/7 <=>
8x=ln(13)<=>
x=ln(13)/8

Svar #7
29. december 2007 af abk_buch (Slettet)

forstår ikke rigtigt, hvorfor

e^(8x)+6e^(8x)=91
<=>
e^(8x)(1+6)=91

hvor kommer de (1+6) fra..?

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. december 2007 af mathon

e^(8x) + 6e^(8x) = 91 eller

e^(8x)*1 + e^(8x)*6 = 91...den fælles faktor e^(8x)sættes uden for en parentes

e^(8x)[1+6]..... jævnfør a(b+c) = a*b + a*c brugt "baglæns"

Svar #9
29. december 2007 af abk_buch (Slettet)

Ah.. Super tak :-)

Skriv et svar til: Logaritme opgave.. e^8x = 91-6*e^8x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.