Dansk

Analyse af 1984

02. januar 2008 af smuttii (Slettet)
Hej.
Jeg er ved at skrive om bogen 1984, men jeg er gået lidt i stå jeg skal analysere og fortolke romanen med et særligt henblik på forholdet mellem Julia og Winston og statens syn på kærlighed.
kan i hjælpe mig med at begynde eller har i nogle forslag til hvor jeg analysere denne roman.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2008 af Viktor Madsen (Slettet)

Hvad med at starte med det historiske bag romanen? Der er jo en speciel frygt i samfundet som gav Hr. George Orwell har fundet på ideen

Svar #2
02. januar 2008 af smuttii (Slettet)

har det historiske noget at gøre med forholdet mellem Julia og Winston at gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2008 af TanteOda (Slettet)

Der er yderst vigtigt at du får personkarakteristik af de to personer med, for siden hen at kunne fortælle hvorfor de falder for hinanden og er sammen, som par af ren og skær forbudt fornøjelse.

Winstons kærlighedsforhold til Julia ER forbudt.

Deres første møde er vigtigt at få med.

Hans lidenskab for Julia er drevet af kærlighed og had, find ud af hvorfor.

Det er ikke lovligt at dyrke sex, til gengæld en pligt at avle børn. Og årsagen skal findes i, at man ingen lidenskabelige følelser må have under sex-akten. Lidenskabelige følelser er individuelle tanker, og tanker må man slet ikke have. Det er ulovligt (som for den kvikke læsere, går fuldstændig imod den tortur Winston senere underlægges i bogen).

Winston synes det er fint, at Julia har været sammen med så mange mænd, idet han anser det som et frontalt oprør mod Partiet. Julia deler samme rebelske holdning.

Winston og Julia bliver arresteret af Tankepolitiet og afhørt af Ministeriet for Kærlighed. Winston bliver tortureret fuldstændig, som han havde regnet med gennem hele romanen. Han skal helbredes, mener man. Omprogrammeres. Efterfølgende sendes han til værelse 101, her bryder han sit løfte til Julia.

De mødes igen sidst i bogen, men her er deres forhold slut. Her er det vigtigt at du får Værelse 101 med i din analyse og overvejelser omkring lige netop dette punkt.


Yderligere fodnoter:

- Man bliver kun gift for at avle børn.

- Børn må ikke opdrages af deres forældre, de skal helst opdrages i offentlige institutioner – her er det vigtigt at få historien om moderen og hendes kærlighed for hendes søn Winston med.

- Man går ind for kunstig befrugtning.

Mvh
TanteOda

Skriv et svar til: Analyse af 1984

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.