Matematik
Cosinusrelationer i trapez og paralleogram
05. januar 2008 af
SofieAdamsen (Slettet)
Hej. Jeg kunne rigtig godt tænke mig hjælp til følgene opgaver da jeg ingen anelse har, om hvordan de skal løses.
1) Beregn længden af hver af diagonaerne i parllelogrammet på figuren.
Figuren ser således ud at vA=70,3grader. fra A til B (skråt lodret) er der 18 og fra B til C (vandret) er der 25 grader.
2) I trapezet ABCD har diagonalen AC længden 8.
Diagonalerne skærer hinanden i P. Beregn længden af PC
(Udbyt at trekanten BPC og trekanten APD er ensvinklede)
Fra A til D (vandret) er der 10
Fra A til B (Lodret) er der 6
og fra B til C er der 4
Meget gerne hurtig hjælp.
På forhånd tak.
1) Beregn længden af hver af diagonaerne i parllelogrammet på figuren.
Figuren ser således ud at vA=70,3grader. fra A til B (skråt lodret) er der 18 og fra B til C (vandret) er der 25 grader.
2) I trapezet ABCD har diagonalen AC længden 8.
Diagonalerne skærer hinanden i P. Beregn længden af PC
(Udbyt at trekanten BPC og trekanten APD er ensvinklede)
Fra A til D (vandret) er der 10
Fra A til B (Lodret) er der 6
og fra B til C er der 4
Meget gerne hurtig hjælp.
På forhånd tak.
Svar #1
05. januar 2008 af ibibib (Slettet)
1. Det er ikke et parallellogram! Hvad betyder 25 grader fra B til C?
2. Beregn først forstørrelsesfaktoren. Lad PC=x, dermed er AP=8-x.
2. Beregn først forstørrelsesfaktoren. Lad PC=x, dermed er AP=8-x.
Svar #2
05. januar 2008 af SofieAdamsen (Slettet)
Hov, det er ikke 25 grader. det er bare 25. Men jo, det er et parallelogram. Vi kender bare intet til D!
Svar #5
05. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Når du har beregnet at B=109,7 kan du benytte cosinusrelationerne i trekant ABC.
Skriv et svar til: Cosinusrelationer i trapez og paralleogram
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
