Matematik

ligning hjælp

05. januar 2008 af Kwarzon (Slettet)
Jeg har 5 gange så mange hvide som brune, og der er 48 færre brune høns end hvide høns.

Hvor mange høns af hver farve har thomsen?
opgaven bør løses v.h.a. 2 ligniger med 2 ubekendte.

Mit problem er at opstille ligninger????

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2008 af Danielras (Slettet)

h = 5*b
h = b + 48

h = hvide høns
b = brune høns

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Teksten burde angiveligt være:
"Thomsen har 5 gange så mange hvide som brune, og der er 48 færre brune høns end hvide høns."

Antallet af hvide høns kaldes for h og antallet af de brune for b.
Ud fra:
Thomsen har 5 gange så mange hvide som brune
fås det at:
5h=b
Ud fra
og der er 48 færre brune høns end hvide høns.
b-48=h

Løs ligningssystemet

Svar #3
05. januar 2008 af Kwarzon (Slettet)

1)
5h=b

2)
b-48=h

1 i 2)

Det er lettest at isolere x i ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2008 af dnadan (Slettet)

x? Du mener angiveligt en af dine variable.
Men du skal faktisk ikke isolere noget,
Du har at:
5h=b (1)
og
b-48=h (2)

Heraf fås det at:
(5h)-48=h eller 5*(b-48)=b

Du vælger helt frit hvilken du benytter.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2008 af Danielras (Slettet)

#4 jeg er altså ikke helt enig i dine ligninger. Vi har fem gange så mange hvide som brune høns, så må det da gælde at:

h = 5*b

Ligeledes er der 48 færre brune høns end hvide høns hvorfor det må gælde at:

h = b + 48

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Du har lavet nogle fejl i dine ligninger dnadan. Danielras' er korrekte.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Nåh. For sent.

Svar #8
05. januar 2008 af Kwarzon (Slettet)

Det er det her der er rigtigt ikke ?

h = 5*b
h = b + 48

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#5 og #6
Naturligvis, jeg beklager fejlen :)
(sygdom, weekend og arbejde gavner vist ikke min hjernes brugbarhed til lektiehjælp :-) )


Svar #10
05. januar 2008 af Kwarzon (Slettet)

h = 5*b
h = b + 48

arrrh jeg er forvirret i hvilke ligning skal jeg isolere b ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. januar 2008 af dnadan (Slettet)

h = 5*b
h = b + 48

heraf fås det så at:
5b=b+48 (de to ligninger kan sættes lig hinanden, thi begge sidder er lig h)

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#10.
Sæt ligningerne lig hinanden.

b + 48 = 5*b
<=>
4b = 48
b = 12

Indsæt denne værdi i enten ligning 1 eller 2. Her ligning 2:

h = 12 + 48 = 60

Svar #13
05. januar 2008 af Kwarzon (Slettet)

tak for hjælpen zeta og dnadan, nu giver det mening ^^

Skriv et svar til: ligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.