Matematik
Funktioner
08. januar 2008 af
Malfoy (Slettet)
Hej,
Jeg har lige en opgave jeg egentlig selv burde kunne løse, men jeg er gået lidt i stå med den. Håber der er nogle der vil komme med nogle hints:
En virksomhed producerer metaldåser af forskellig størrelse. For enkelheds skyld forestiller vi os, at alle dåserne har højden 2. Arealet af den metalplade, der skal bruges for at fremstille en dåse, er lig med arealet af den krumme overflade + to gange endefladens areal. Endefladens radius raldes for x og hele overfladearealet for O(x). Opskriv en forskrift for O(x).
Kommer udtrykket til at se ud på følgende måde:
O(x) = (2*pi*r*h) + 2*x
På forhånd mange tak,
Malfoy
Jeg har lige en opgave jeg egentlig selv burde kunne løse, men jeg er gået lidt i stå med den. Håber der er nogle der vil komme med nogle hints:
En virksomhed producerer metaldåser af forskellig størrelse. For enkelheds skyld forestiller vi os, at alle dåserne har højden 2. Arealet af den metalplade, der skal bruges for at fremstille en dåse, er lig med arealet af den krumme overflade + to gange endefladens areal. Endefladens radius raldes for x og hele overfladearealet for O(x). Opskriv en forskrift for O(x).
Kommer udtrykket til at se ud på følgende måde:
O(x) = (2*pi*r*h) + 2*x
På forhånd mange tak,
Malfoy
Svar #1
08. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Husk, at radius kaldes for x.
Hvordan findes arealet af en cirkel med radius x?
Og hvordan findes overflade arealet af en cylinder med radius x?
O(x)=T_cylinder+2*T_endeflade
Hvordan findes arealet af en cirkel med radius x?
Og hvordan findes overflade arealet af en cylinder med radius x?
O(x)=T_cylinder+2*T_endeflade
Svar #3
08. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Den krumme overflade:
2*pi*r*h
De to endefladers samlede areal:
2*pi*r^2
Samlet:
2*pi*r*h+2*pi*r^2
Vi lader r være x, og h være 2:
O(x) = 2*pi*x*2+2*pi*x^2
O(x) = 4pi*x + 2pi*x^2
2*pi*r*h
De to endefladers samlede areal:
2*pi*r^2
Samlet:
2*pi*r*h+2*pi*r^2
Vi lader r være x, og h være 2:
O(x) = 2*pi*x*2+2*pi*x^2
O(x) = 4pi*x + 2pi*x^2
Svar #4
08. januar 2008 af Malfoy (Slettet)
Hvordan findes arealet af en cirkel med radius x?:
A= pi * x^2
Og hvordan findes overflade arealet af en cylinder med radius x?
/ved jeg ikke/
Hvad står T for?
A= pi * x^2
Og hvordan findes overflade arealet af en cylinder med radius x?
/ved jeg ikke/
Hvad står T for?
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
