Matematik
isoler n
09. januar 2008 af
rosiette (Slettet)
jeg skal isoler n i formlen
s=5(n-4)+r
s= 5n-20+r
så ved jeg ikke helt hvad man gør?
s=5(n-4)+r
s= 5n-20+r
så ved jeg ikke helt hvad man gør?
Svar #1
09. januar 2008 af mathon
5(n-4)+r = s..........træk r fra på begge sider
5(n-4) = (s-r)........divider med 5 på begge sider
n-4 = (s-r).............læg 4 til på begge sider
n = (s-r)+4
5(n-4) = (s-r)........divider med 5 på begge sider
n-4 = (s-r).............læg 4 til på begge sider
n = (s-r)+4
Svar #2
09. januar 2008 af mathon
rettelse
5(n-4) = (s-r)........divider med 5 på begge sider
n-4 = (s-r)/5.............læg 4 til på begge sider
n = (s-r)/5 + 4
5(n-4) = (s-r)........divider med 5 på begge sider
n-4 = (s-r)/5.............læg 4 til på begge sider
n = (s-r)/5 + 4
Svar #3
09. januar 2008 af saranya (Slettet)
Træk r fra og læg 20 til på begge sider af lighedstegnet:
s+20-r = 5n
Dividere med 5 på begge sider. Dermed kommer n til at stå selv:
(s+20-r)/5 = n
Uanset hvad man gør, skal man altid gøre det på begge sider af lighedstegnet og i alle led (to led vil være adskilt af et + eller -)!
Håber at det hjalp.
s+20-r = 5n
Dividere med 5 på begge sider. Dermed kommer n til at stå selv:
(s+20-r)/5 = n
Uanset hvad man gør, skal man altid gøre det på begge sider af lighedstegnet og i alle led (to led vil være adskilt af et + eller -)!
Håber at det hjalp.
Skriv et svar til: isoler n
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
