Kemi

Gibbs-energi

12. januar 2008 af sort-tomat (Slettet)
Beregn ?G ved 25 ºC for
[H3O+] = 1,0 • 10-7 M og [OH-] = 1,0 •10-10 M

Jeg skal vel anvende formlen: ?G? = -R • T • ln(K), men hvordan skal jeg finde K?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2008 af mathon

R*T*ln(K) = -delta_G

ln(K) = -delta_G/(R*T)

K = e^(-delta_G/(R*T))

Svar #2
12. januar 2008 af sort-tomat (Slettet)

Ja, det ved jeg godt. Men skal jeg så bruge både 1,0 • 10-7 M og 1,0 •10-10 M ? Og hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2008 af mathon

...du har ikke angivet nogen kemisk reaktion, så det er ikke muligt at afgøre...

Svar #4
12. januar 2008 af sort-tomat (Slettet)

2 H2O(l) --> H3O+(aq) + OH-(aq)

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2008 af mathon

[H3O^(+)(aq)]*[OH^(-)(aq)] = Q_ikke-ligevægt =(1,0 • 10-7 M)*(1,0 •10-10 M ) = 1*10^(-17) M^2


delta_G_reaktion = R*T*ln(Q/K)
= (8,31451 J/(mol*K) *(273+25)K*ln(10^(-17)/10^(-14))




Skriv et svar til: Gibbs-energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.