Matematik

integration

12. januar 2008 af iller (Slettet)
Hej.

Jeg har problemer med at integrere dette stykke

integralet fra 0 til 1 (x^2)/(x^3-2)^5dx

Håber der er nogen der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2008 af peter lind

Brug substtutionen u = x^3-2

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2008 af mathon

sæt
u = x^3-2 og dermed 3x^2*dx = du

substituerede øvre grænse: 1^3-2 = 1-2 = -1
substituerede nedre grænse: 0^3-2 = 1-2 = -2

S(x^2)/(x^3-2)^5dx = (1/3)*S1/(x^3-2)^5*(3x^2*dx)

(1/3)*S1/u^5*du

-1
(1/3)*Su^(-5)*du = ..........
-2

Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.