Matematik
Eksempel søges??
13. januar 2008 af
blondin9000 (Slettet)
Nogen der kan give mig et vejledende eksempel der minder om følgende opgave i fremgangsmåden:
Har en Parabel P som er givet ved funktionen f(x) = -0,25x^2 + 2x - 1
hvor jeg skal bestemme ligningen for tangenten i punktet R (5,f(5))
________________________
Har fået følgende fremgangsmåde:
1)Beregn f(x0)
2)Beregn f`(x)
3)Beregn f`(x0)
4) Benyt tangentligningen: Y = f`(xo)* (x-xo) + f(x0)
Meeeen er stadig lidt i vildrede med det x0 og hvordan man finder det og regner sig frem i denne opgave, så et lignende eksempel vil jeg blive meget glad for.... Håber i kan hjælpe.......:-)
Har en Parabel P som er givet ved funktionen f(x) = -0,25x^2 + 2x - 1
hvor jeg skal bestemme ligningen for tangenten i punktet R (5,f(5))
________________________
Har fået følgende fremgangsmåde:
1)Beregn f(x0)
2)Beregn f`(x)
3)Beregn f`(x0)
4) Benyt tangentligningen: Y = f`(xo)* (x-xo) + f(x0)
Meeeen er stadig lidt i vildrede med det x0 og hvordan man finder det og regner sig frem i denne opgave, så et lignende eksempel vil jeg blive meget glad for.... Håber i kan hjælpe.......:-)
Svar #1
13. januar 2008 af sprit (Slettet)
x0 er den x-værdi du har fået opgivet i punktet R, dvs. x0 = 5. Når du vil finde f(x0) sætter du 5 ind på x's plads i din funktion og udregner tallet, det er så f(x0).
Skriv et svar til: Eksempel søges??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
