Matematik
vinkel..
13. januar 2008 af
-::)- (Slettet)
En funk f(x) er løsning til differentialligningen dy/dx = -2x*y
og grafen for f(x) går gennem punkterne (1,e) og (-1,e).
a)Bestem et gradtal for den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i de to punkter..
...
beregnt på denne måde:
tangent_1:
dy/dx = -2*1*e = -2e
tangent_2:
dy/dx = -2*(-1)*e = 2e
tan(v_spids) = |-2e-2e|/|1+(-2e)*2e| = |-4e|/|1-4e| = 4e/(4e-1) = 1,10129
v_spids = tan^-1(1,10129) = 47,7596° = ca. 47,8°
er det rigtigt?
og grafen for f(x) går gennem punkterne (1,e) og (-1,e).
a)Bestem et gradtal for den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i de to punkter..
...
beregnt på denne måde:
tangent_1:
dy/dx = -2*1*e = -2e
tangent_2:
dy/dx = -2*(-1)*e = 2e
tan(v_spids) = |-2e-2e|/|1+(-2e)*2e| = |-4e|/|1-4e| = 4e/(4e-1) = 1,10129
v_spids = tan^-1(1,10129) = 47,7596° = ca. 47,8°
er det rigtigt?
Skriv et svar til: vinkel..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
