Matematik
diff. regning.. hjælp til opgave
13. januar 2008 af
skole-pigen (Slettet)
hej..
jeg har en opgave som jeg gerne vil have lidt hjælp til..
Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand i et vandløb. dette forårsager et iltunderskud i vandløbet. i en model beskrives iltunderskuddet ved funktionen:
f(t) = 97,5*t*e^-0.39t t>0
f(t) måles i mg.pr.liter og t er antal døgn efter udledningen..
så er det sprøgsmålet lyder:
på hvilket tidspunkt er iltunderskuddet størst?
skal jeg så blot sige f'(t)=0 eller er det mere kompliceret?
jeg har en opgave som jeg gerne vil have lidt hjælp til..
Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand i et vandløb. dette forårsager et iltunderskud i vandløbet. i en model beskrives iltunderskuddet ved funktionen:
f(t) = 97,5*t*e^-0.39t t>0
f(t) måles i mg.pr.liter og t er antal døgn efter udledningen..
så er det sprøgsmålet lyder:
på hvilket tidspunkt er iltunderskuddet størst?
skal jeg så blot sige f'(t)=0 eller er det mere kompliceret?
Svar #1
13. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Ja du skal løse f'(t)=0. Og så kontrollere at det er et maksimum du har fundet.
Skriv et svar til: diff. regning.. hjælp til opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
