Matematik

Ligning

15. januar 2008 af bobop (Slettet)
Hej derude er der nogen som kan sige mig hvordan man regner sådan en slags opgave ud?

Bestem c så ligningen x^2+4x+c=0 har netop en løsnming.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2008 af Danielras (Slettet)

En andengradsligning har netop 1 løsning hvis determinanten er lig 0. Løs derfor:

b^2 - 4ac = 0
16 - 4c = 0

Med hensyn til c.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2008 af mathon

...efter mail-henvendelse

a=1
b=4
c=c

d = b^2 - 4ac = 0

d = 4^2 - 4*1*c = 0
4^2 - 4*1*c = 0
16 - 4c = 0

4 - c = 0

c = 4

x^2 + 4x + 4 = 0 har netop en løsning

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.