Matematik

FSA 2004 hjælp!

16. januar 2008 af Jeebuuus (Slettet)
Hey, jeg er igang med at lave FSA mat fra 2004

Jeg søger lidt hjælp til opg 1,5 og 1,6 der lyder således:

Papirmassen fremstilles af findelte æggebakker og aviser i vægtforholdet 2:1.
Til en liter papir masse bruger man 60 g æggebakker.
Tl 10 håndstøbte ark A4-papir skal der bruges en liter papirmasse.

9.b beslutter at fremstille 75 ark A4-papir.

1,5: Hvor meget papirmasse skal der bruges?


1,6: Beregn forbruget af aviser.

på forhånd tak!

- Jeebuuus

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad har du forsøgt med...?

Og hvor er det dog rart at se sin gamle eksamensopgave igen :)

Svar #2
16. januar 2008 af Jeebuuus (Slettet)

jeg har ingen anelse om opg 1,6, men opg 1,5 har jeg skrevet sådan her:

Papirmasse der skal bruges = 0,10 * 75 = 7,5 l masse - men jeg er meget i tvivl for jeg har lidt svært ved at tyde opgaven..

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2008 af dnadan (Slettet)

indtil videre er det korrekt.
pr. liter masse bruges 60g æggebakke

Hvordan regner du så videre?

Og blandingsforholdet er 2:1, dvs. hvis du fx. bruger 1000g æggebakke, så benyttes der altså 500g avis.

Og i øvrigt husk enheder under selve udregningen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2008 af Alkymisten (Slettet)

Opgave 1.5

Papirmassen fresmtilles af findelte æggebakker og aviser i vægtforholet 1:2. Til en liter papirmasse anvendes 60g æggebakker. Til 10 håndstøbte A4-ark, skal der anvendes en liter papir masse der skal fremstilles 75 ark:

75ark:10= 7,5 liter

Opgave 1.6

Forbruget af aviser:

(60g:2)*7,5liter=225g

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#4
Husk at holde styr op enhederne, ellers passer det ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2008 af dnadan (Slettet)

#5 op --> på

Skriv et svar til: FSA 2004 hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.