Matematik

Matematik reducering :s

17. januar 2008 af Osmanli (Slettet)
Nogle som kan hjælpe mig med reducerings opgaver?!
Stinker virkelig til det desværre, men vil så gerne lære det .. :/

1. opgave: 5x(x-y)-3y(y-x)
2. opgave: 3/a-b - 6b/a^2-b^2

OBS; i opgave 2: 3 og 6b skal forstås som tæller, og a-b og a^2-b^2 skal forstås som nævner, håber i forstår, mange tak!! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

forsøg selv først ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)

1. gang ind i parentesen.

2.skrives som 3/(a-b) - 6b/(a^2-b^2)
men benyt 3. kvadratsætning (a-b)(a+b)=a^2-b^2, hvormed du nu kan se, hvad fællesnævneren er.

Svar #3
17. januar 2008 af Osmanli (Slettet)

Ok jeg prøver lige, tak for :) , håber i vil rette mig hvis jeg regner forkert (;

Svar #4
17. januar 2008 af Osmanli (Slettet)

Argh kan virkelig ikke finde ud af det :S

får opgave 1 til: 5x^2+5x-y-3y^2-3-x
opgave 2: jeg har virkelig ingen idé :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2008 af dnadan (Slettet)

1) 5x(x-y)-3y(y-x) = 5x^2-5xy-3y^2+3xy (reducer lidt yderligere selv)

2) 3/(a-b) - 6b/(a^2-b^2) = 3(a+b)/((a-b)(a+b))- 6b/((a-b)(a+b))

Læg herefter de to brøker sammen og reducer i tælleren.



Svar #6
17. januar 2008 af Osmanli (Slettet)

STarter lige med opgave 1;
5x(x-y)-3y(y-x) =
5x^2-5xy-3y^2+3xy =
-2xy+5x^2-3y^2
______________
- Er dette korrekt? , ved ikke hvad jeg skal gøre med det sidste 5x^2 og -3y^2 ..

Skriv et svar til: Matematik reducering :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.