Matematik

ligning på TI-89

19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)
Hej. Jeg har lige fået en TI-89. Mit spørgsmål er, hvordan man kan regne en simpel ligning ud på den. Som f.eks. 3x-(4+5x) = 6-2x

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

solve(3x-(4+5x)=6-2x , x)

Svar #2
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

Hvorfor ,x til sidst?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Fordi lommeregneren skal have at vide, hvilken variabel den skal regne ud.

Hvis du:

x+y=17

Solve(x+y=17 , x)

Isolere lommeregneren x.

Svar #4
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

okey.. Jeg synes bare ikke at den giver det samme når jeg regner det ud i hovedet og på lommeregneren.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Så er det enten fordi, du har regnet forkert i hovedet, eller at du ikke har skrevet det ind, som jeg gjorde ^.

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Huske at det er minusparentes!

Svar #7
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

min lommeregner siger false. :S

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Jep. Det er, fordi ligningen ingen reelle løsninger har. Prøv med en du er sikker på.

Svar #9
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

okey tak.

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Du får lige en udregning, for det lød til, at du ikke fik det rette facit i hånd-regning.

3x-(4+5x)=6-2x
<=>
3x-4-5x=6-2x
<=>
-2x-4=6-2x
<=>
0=10

Altså ingen reelle løsninger.

Svar #11
19. januar 2008 af Justagirl (Slettet)

okey tak. det var også det jeg havde fundet frem tid, men blev bare lidt forvirret af at min lommeregner sagde "false".

Skriv et svar til: ligning på TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.